Konferencija

ZELENA TRANZICIJA
pokreće europske gradove – ZAGREB, 2024.

Stara gradska vijećnica – Zagreb, 3. i 10. svibnja 2024.

 
Uključi se i ti 3. svibnja 2024. godine u Dijalog građana o klimatskim promjenama i energetskoj tranziciji koji će se održati u zagrebačkoj Gradskoj skupštini u 9 sati.
 
Konferencija predstavlja i platformu za prikupljanje povratnih informacija građana o Europskom zelenom planu, kao i energetskoj i klimatskoj politici Grada Zagreba, koje će poslužiti kao smjernice za formuliranje poruka novom Europskom parlamentu i Europskoj komisiji o budućnosti Europskog zelenog plana, ali i oblikovanju buduće energetske i klimatske politike Grada Zagreba.


Drugi dan konferencije, 10. svibnja, posvećen je ulozi gradova u zelenoj tranziciji i njihovu ključnom doprinosu u postizanju klimatske neutralnosti. Kako se urbanizacija širi, tako se urbana energetska infrastruktura suočava s izazovima koje donosi klimatska kriza. Ovaj dan istražuje načine na koje gradovi mogu postati predvodnici u energetskoj tranziciji, pružajući inovativne strategije i primjere dobre prakse za ostvarenje održive budućnosti.
 

 
Vaše aktivno sudjelovanje ključno je za razvoj inovativnih strategija i promicanje održive urbanističke energetske infrastrukture.
 

Organizatori i partneri