SVEČANOST U POVODU PRVOG DARIVANJA KRVI UČENIKA ZAGREBAČKIH SREDNJIH ŠKOLA

10.05.2022.
SVEČANOST U POVODU PRVOG DARIVANJA KRVI UČENIKA ZAGREBAČKIH SREDNJIH ŠKOLA

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Zagreba u povodu prvog darivanja krvi učenika zagrebačkih srednjih škola, u utorak 10. svibnja u Staroj gradskoj vijećnici održana je prigodna svečanost na kojoj su mladim darivateljima u znak poštovanja i važnosti darivanja krvi uručene zahvalnice.

Uz predsjednika Gradskog društva Crvenog križa Zagreb Hrvoja Pezu, izaslanicu gradonačelnika Grada Zagreba zamjenicu pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Mirelu Šentiju Knežević, svečanosti je nazočio i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović.

- Kad dajete dio sebe, svoju krv koja je jedini dio našeg tijela koji ne možemo replicirati umjetnim putem, tu je veličina i snaga, tu je ljepota i odgovornost prema društvu koju ste nam pokazali. Danas ovdje iskazujemo zahvalnost na vašoj odluci. U formativnim ste godinama kada izgrađujete sami sebe. Napraviti čin poput ovoga kao 18-godišnjak, koji vas čini sretnim, zadovoljnim sobom, boljim čovjekom put je k izrastanju u ljude koji će voditi naše društvo, našu državu. Vi ćete biti, odnosno jeste rođeni lideri. Nastavite tim putem. Zahvaljujem vam još jednom! - rekao je predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović koji je zahvalnice uručio predstavnicima pet zagrebačkih srednjih škola.