SVEČANOST U POVODU PRVOG DARIVANJA KRVI UČENIKA ZAGREBAČKI SREDNJIH ŠKOLA

16.05.2024.
SVEČANOST U POVODU PRVOG DARIVANJA KRVI UČENIKA ZAGREBAČKI SREDNJIH ŠKOLA

Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb organiziralo je svečano uručenje zahvalnica za prvo darivanje krvi učenicima zagrebačkih srednjih škola kako bi potaknulo mlade ljude na humanost, plemenitost i solidarnost.
 
Izaslanica predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba gradska zastupnica Davorka Moslavac Forjan poručila je: „Svi dobro znamo da se plemenitost nosi od kuće, iz obitelji, na nju se potiče u školi. Ona nipošto nije slučajna ljudska osobina, nego vrlina koja obogaćuje svakoga tko je sretan kad može pomoći u nevolji ili podijeliti s drugim ono najdragocjenije što ima, vlastitu krv. Zahvalnice koje ćete danas primiti neka vas podsjećaju na to da ste prvim činom darivanja krvi postali dio velike humanitarne obitelji zagrebačkih darivatelja krvi!“
 
Želja organizatora je da darivanje krvi učenika ne prođe nezapaženo, da čin darivanja krvi dobije podršku i poštovanje koje zaslužuje te da učenici koji daruju krv budu istaknuti kao primjer solidarnosti i plemenitosti. „Cijenimo trud i rad svih darivatelja u školi, ne samo unutar škole, već i u Gradu Zagrebu“, istaknuli su u zagrebačkom Crvenom križu.