SVEČANO URUČENJE UGOVORA O KORIŠTENJU STIPENDIJA GRADA ZAGREBA ZA ŠKOLSKU/AKADEMSKU GODINU 2023./2024. UČENICIMA I STUDENTIMA PRIPADNICIMA ROMSKE NACIONALNE MANJINE

08.04.2024.
SVEČANO URUČENJE UGOVORA O KORIŠTENJU  STIPENDIJA GRADA ZAGREBA ZA ŠKOLSKU/AKADEMSKU GODINU 2023./2024. UČENICIMA I STUDENTIMA PRIPADNICIMA ROMSKE NACIONALNE MANJINE

Danas je u Staroj gradskoj vijećnici, na Svjetski dan Roma, održano svečano uručenje Ugovora o korištenju stipendija Grada Zagreba za školsku/akademsku godinu 2023./2024. učenicima i studentima pripadnicima romske nacionalne manjine.
Ugovore su učenicima uručili predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba i gradonačelnik Grada Zagreba.

Pozdravne govore prisutnima su uputili  Nura Ismailovski, zamjenica predsjednika Vijeća romske nacionalne manjine Grada Zagreba i predsjednica Povjerenstva za dodjelu Stipendije Grada Zagreba za učenike i studente pripadnike romske nacionalne manjine, Ramiz Ajdin, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Grada Zagreba, Joško Klisović, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba i Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba.

"Želimo da svatko od vas iskoristi svoj potencijal. Želimo da pridonesete društvenom boljitku kroz svoj osobni razvoj i boljitak, a jedan od alata za to je upravo ova stipendija", poručio je stipendistima predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović.

„Ova stipendija šalje poruku da se znanje isplati, obrazovanje i trud koji uložite će se kasnije vratiti“, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Učenica Trgovačke škole Kada Šečić zahvalila je u ime svih stipendista te naglasila: „Obrazovanjem možemo promijeniti ne samo svoj život, već i živote drugih oko sebe. Možemo postati uzor mladima u svojoj zajednici, inspirirajući ih da slijede naš primjer i da se vode za svojim snovima."

Svečanosti su nazočili Luka Korlaet, zamjenik gradonačelnika, Suzana Krčmar, predsjednica SRRH Kali Sara, Marta Kiš, predsjednica Odbora za nacionalne manjine Gradske skupštine, Lora Vidović, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, i Mirjana Lichtner, pročelnica Stručne službe Gradske skupštine.