Svečana sjednica u povodu 22. Dana obrtničke komore Zagreb

29.03.2017.
Svečana sjednica u povodu 22. Dana obrtničke komore Zagreb
Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić nazočio je svečanoj sjednici skupštine u povodu 22. Dana obrtničke komore Zagreb.

„Drago mi je što danas mogu biti s vama na ovoj svečanosti jer Skupština Grada Zagreba na čijem sam čelu i vi, zagrebački obrtnici, imaju dugu povijest suradnje. Vezani smo jedni za druge i kao takvi smo i proteklih godinu dana, otkako sam predsjednik i surađivali. Bez konzultacije s vama, osluškivanja što vi mislite o glavnim temama koje se odnose upravo na vaš rad nikad nismo donosili niti jednu odluku i smatram da je to jedino ispravno. Naravno da ne mogu svi biti uvijek 100 posto zadovoljni, ali iz svega moramo uključivati maksimum sebe, i s jedne i s druge strane. Ako surađujemo i želimo najbolje za vas, za Zagrepčane, onda se u tu suradnju moramo i dati.
O važnosti obrtnika za Zagreb, tradiciji, vrijednosti, ne moram govoriti. Ali tradicija i vrijednost se moraju obnavljati. Iz godine u godinu. Vi tradiciju prilagođavate novim tehnologijama, a mi u potpori i podršci vama ne smijemo stati-ma kakve god promjene tržište donosilo.
Obzirom da je i ovaj saziv Gradske skupštine pri kraju, želim vam se iskreno zahvaliti na suradnji koju smo proteklih godinu imali i koju mogu stvarno odličnom nazvati. Bili ste otvoreni za suradnju što je najvažnije, konstruktivni, predlagali ste. Neka tako bude u budućnosti jer jedino tako rad može imati učinka“, rekao je predsjednik Gradske skupštine u pozdravnom govoru.

Osim predsjednika, prisutnima su se obratili: Mirza Šabić, predsjednik Obrtničke komore Zagreb, Ana Mandac, pomoćnica ministrice u Upravi za poduzetništvo i obrt, Stjepan Kožić, župan  Zagrebačke županije i Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Predsjedniku Gradske skupštine Grada Zagreba dr.sc. Andriji Mikuliću dodijeljeno je Posebno priznanje za uspješnu suradnju i  izniman doprinos u  razvoju obrtništva i unapređenju obrtničkih asocijacija.

U nastavku svečane sjednice, Obrtnička komora Zagreb istaknutim je obrtnicima, osobama i institucijama koje svojim djelovanjem pomažu i unapređuju obrtništvo, dodijelila nagrade i priznanja.