SASTANAK PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE GRADA ZAGREBA I PREDSTAVNIKA SAVJETA MLADIH GRADA ZAGREBA

01.04.2021.
SASTANAK PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE GRADA ZAGREBA I PREDSTAVNIKA SAVJETA MLADIH GRADA ZAGREBA

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Mislav Herman održao je redoviti sastanak s predsjednicom Savjeta mladih Grada Zagreba Lucijom Topolovec te članicama i  članovima Savjeta mladih Larom Tomkić, Dorom Miketek, Alenom Šukuricom, Ivanom Laco i Nikolom Topolovec.


 
Sastanku su nazočile i pročelnica Stručne službe Gradske skupštine Grada Zagreba Mirjana Lichtner Kristić te Natalija Horvat, viša savjetnica u Kabinetu predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba.
 
Razgovaralo se o mogućnostima stipendiranja mladih u Gradu Zagrebu, s naglaskom na iznalaženje prostora za otvaranje novih stipendija u skladu sa financijskim mogućnostima i potrebama Grada Zagreba.
Problem vršnjačkog i spolnog nasilja te provođenje u djelo ideje o otvaranju nove telefonske linije za pomoć spolno uznemiravanim osobama u koje bi se uključili studenti Pravnog fakulteta, medicine i psihologije bila je također jedna od tema sastanka.
 
Osim spomenutih, predsjednica i članovi Savjeta mladih upoznali su predsjednika Gradske skupštine Mislava Hermana te ostale nazočne s idejama i inicijativama koje je Savjet u svom dosadašnjem djelovanju prezentirao i pokrenuo.