PRIMANJE SPORTAŠA POBJEDNIKA PRVENSTVA GRADA ZAGREBA

06.04.2017.
PRIMANJE SPORTAŠA POBJEDNIKA PRVENSTVA GRADA ZAGREBA
U Staroj gradskoj vijećnici, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr.sc. Andrija Mikulić primio je Gorana Hudovskog, predsjednika Školskog sportskog saveza Grada Zagreba, Zvonimira Halameka, glavnog tajnika Školskog sportskog saveza Grada Zagreba, voditelje i kapetane pobjedničkih ekipa učenika osnovnih i srednjih škola koje su se natjecale na Prvenstvu Grada Zagreba.

Školski sportski savez Grada Zagreba neprofitna je sportska organizacija s utvrđenim programom rada za koji se planiraju sredstva u programu Javnih potreba u sportu Grada Zagreba. Sportska je udruga s ciljem poticanja, promicanja i organiziranja sportskih natjecanja, izvannastavnih i izvanškolskih sportskih aktivnosti učenika osnovnih i srednjih škola. Savez udružuje  školska sportska društva osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba, a punopravni je član Sportskog saveza Grada Zagreba i Hrvatskog školskog športskog saveza.

„Ono što je moja glavna poruka ne možemo i ne smijemo ne voditi brigu o mladim ljudima. Općenito, a kamoli o sportašima. Dakle, moramo ih pratiti od njihovih početaka pa kroz njihovo napredovanje, a ne samo ih se sjetiti kad osvoje prvenstvo i donesu medalju. Moramo se zalagati za izradu Strategije sporta u Gradu Zagrebu, moramo se zalagati za povećanje kapaciteta dvorana za sve uzraste,pružiti infrastrukturne mogućnosti da naše mlade nade napreduju da ih ne bi povukle druge države koje nude bolje uvjete. Sve ono što čini Grad Zagreb nije dovoljno. Uvijek može bolje. Od stipendija do izgradnje infrastrukturnih objekata“, rekao je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba.

„Ovo su predstavnici više od 10 000 mladih sportaša koji su se ove godine natjecali u raznim sportovima. Pobjednici Prvenstva Grada Zagreba natjecat će se na državnim natjecanjima koja slijede. Pa ipak, svi sportovi nisu zastupljeni na državnoj razini. Mi nastojimo što veći broj sportova staviti u sustav natjecanja te na taj način pružiti ovim mladim ljudima priliku da pokažu i dokažu svoj talent i svoju školu. Za iduću godinu planiramo dati šansu i učenicima s tjelesnim poteškoćama pa planiramo organizirati natjecanje i za njih“, najavio je Goran Hudovsky, predsjednik kolskog sportskog saveza Grada Zagreba.

"Nastupili smo u finalu Prvenstvu Grada Zagreba u košarci i veselimo se nastupu na državnom prvenstvu. Htjela bih pohvaliti organizatore Školskog sportskog saveza Grada Zagreba za odličnu atmosferu te se nadam da će tako biti i na državnom prvenstvu. Drago mi je što nas je u ovoj svečanoj dvorani primio predsjednik Gradske skupštine i dao nam šansu da kažemo svoje mišljenje i iznesemo svoje probleme. Nadam se da će se nakon ovog susreta dogoditi i nekakav iskorak po tom pitanju. Mislim da se treba puno investirati u osnovne škole jer tamo sve počinje. Da mene nisu prepoznali još u osnovnoj školi, vjerojatno ne bi nikad igrala košarku„ poručila je Marta Nimac, učenica 3. gimnazije.