PRIMANJE PREDSTAVNIKA UDRUGA

17.05.2023.
PRIMANJE PREDSTAVNIKA UDRUGA

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović primio je predsjednicu Udruge Krešimir Ćosić Anu Ćosić Pajurin koja ga je upoznala s radom udruge, a posebno je istaknula organizaciju Košarkaškog kampa Krešimir Ćosić za djecu.

Kamp je hvalevrijedan projekt koji osim popularizacije košarke djeci daje zaokruženu edukaciju o košarkaškom sportu, uči o važnosti odrastanja u sportskom duhu i sve to osigurava besplatno.

Ove godine u kamp se prijavilo 16 klubova iz cijele Hrvatske, od kojih je 5 zagrebačkih. Kamp je namijenjen djevojčicama i dječacima u dobi između 8 i 9 godina, bez iskustva u košarci i traje 5 radnih dana.

Kampovi će se ove godine održati tijekom školskih ljetnih praznika, neposredno nakon završetka školske godine ili u tjednu prije početka iduće školske godine 2023./2024. Cilj organizatora je da djeca najesen upišu školu košarke i nastave trenirati.Predsjednica Društva sportaša veterana i rekreativaca (DSVR), članica Savjeta DSVR-a, bivša vrhunska sportašica i rukometna reprezentativka Klaudija Bubalo i stručna tajnica DSVR-a Eleonora Kovač ponovo su se susrele s predsjednikom Gradske skupštine.

Na prvom susretu predstavile su svoj rad, aktivnosti, programe i projekte, dok su na ovom iznijele problem njihova statusa u odnosu na druge redovne članice Sportskog saveza Grada Zagreba. Naime, mišljenja su da im neravnopravan status onemogućuje prijavu na Javni poziv za financiranje programa javnih potreba u 2023. godini, a bez tih sredstava ne vide mogućnost za nastavak svoje djelatnosti.