PRIMANJE GRAĐANA

13.10.2021.
PRIMANJE GRAĐANA

Milica Saravalo, Vladimir Kukec i Šime Topalović već duže vrijeme ukazuju na problem koji ih muči punih 45 godina. Zbog statusa javnog dobra oni ne mogu prodati, obnavljati niti legalizirati svoje vlasništvo. Pokrenuli su i inicijativu za promjenom statusa javnog dobra koju danas potpisuje 66 stanara iz 25 kuća koje su smještene na koridoru tzv. produžene Vrapčanske ulice.

Predsjedniku Gradske skupštine Grada Zagreba Jošku Klisoviću objasnili su svoj problem i predlažu Gradu Zagrebu da a) isplati građane koje je svojim postupanjem doveo u stanje da svojom privatnom imovinom ne mogu raspolagati ili b) da izmijeni status javnog dobra i odustane od gradnje prometnice na predmetnom cestovnom koridoru.


 
Tin Srbić, hrvatski gimnastički reprezentativac i osvajač mnogih odličja, Martina Fileš, članica Atletskog kluba Agram i hrvatska dvoranska rekorderka u disciplini skok s motkom (4.05 m) i pravnica Roberta Grobenski željeli bi razviti projekt temeljen na njihovoj zamisli kojim bi se promovirali uspjesi zagrebačkog i hrvatskog sporta s čime su upoznali predsjednika Gradske skupštine.