PRIJAM UČENIKA NOMINIRANIH ZA NAGRADU LUKA RITZ - NASILJE NIJE HRABROST U 2023.

15.09.2023.
PRIJAM UČENIKA NOMINIRANIH ZA NAGRADU LUKA RITZ - NASILJE NIJE HRABROST U 2023.

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović primio je učenike nominirane za Nagradu Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost u 2023. i njihove mentore: Ninu Dražin, učenicu OŠ Jordanovac i njezinu mentoricu Jelenu Mihalić, Luciju Šimić, učenicu OŠ Kustošija, i Gordanu Kajić, ravnateljicu OŠ Kustošija, Patrika Sučića, učenika OŠ Grigora Viteza, i Vlatku Kovač, ravnateljicu OŠ Grigora Viteza, Anu Tomašek, učenicu Gimnazije Sesvete, i Boženu Sertić, ravnateljicu Gimnazije Sesvete, Doru Kubinger, učenicu Škole za modu i dizajn, i psihologinju Barbaru Lišnić, Omara Moćića, učenika I. tehničke škole Tesla, i njegovu razrednicu Andreju Ferdelji Sambol, Luciju Skočić, učenicu XVI. gimnazije, i Ninu Karković, ravnateljicu XVI. gimnazije.„Nasilje nije hrabrost lako je reći, ali teško provesti u djelo. Zato danas čestitam svima vama jer bez obzira na formalnost izbora koja propisuje samo dvoje dobitnika, za mene ste svi vi pobjednici. Vi ste primjer za sve ostale vaše vršnjake, ali i za generacije koje dolaze. Mi u Gradskoj skupštini želimo promicati kulturu rješavanja sporova argumentima i razumom, a vi ste nam pokazali da gdje ima volje, ima i načina. Dopustite mi da vam još jedanput čestitam jer, ponavljam, svi ste vi pobjednici! Nastavite poštovati sebe i sve oko sebe i dalje hrabro koračajte putem kojim ste krenuli“, poručio im je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba.

Uz predsjednika Gradske skupštine, prijmu su nazočili gradski zastupnik Marin Živković, član Odbora za obrazovanje, sport i mlade i Mirjana Lichtner, pročelnica Stručne službe Gradske skupštine.

„Zahvaljujem vam na radu i doprinosu zajednici. Nadam se da će vam ove kandidature i nagrade biti poticaj za nastavak pozitivnog djelovanja u društvu“, rekao je gradski zastupnik Marin Živković.

Gradska skupština Grada Zagreba na 26. sjednici donijela je Zaključak o dodjeli Nagrade Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost u kojem su navedene dobitnice Nagrade Nina Dražin, učenica Osnovne škole Jordanovac, i Dora Kubinger, učenica Škole za modu i dizajn.

Nagrade će biti dodijeljene na svečanosti 16. studenoga 2023. u Staroj gradskoj vijećnici.