PREDSJEDNIK GRADSKE SKUPŠTINE PRIMIO PREDSTAVNICE UDRUGE EUROPA DONNA

06.09.2021.
PREDSJEDNIK GRADSKE SKUPŠTINE PRIMIO PREDSTAVNICE UDRUGE EUROPA DONNA


Predsjednica udruge Europa Donna Hrvatska doc. dr. sc. Vesna Ramljak i Sanja Šutej, članica Udruge koja je nakon svoje osobne dramatične borbe s rakom dojke odlučila pomagati drugim ženama, predstavile su predsjedniku Gradske skupštine Grada Zagreba Jošku Klisoviću rad udruge.

Osobito su ponosne na tradicionalna okupljanja poput Dana Narcisa i Dana ružičaste vrpce koje svake godine ujedine članice udruge, građane i poznate osobe iz političkog, kulturnog i javnog života u misiji promocije važnosti prevencije i mogućnosti ranog otkrivanja raka kao i potrebu da se na vrijeme počnemo brinuti o svom zdravlju.
 
Ususret listopadu, mjesecu tradicionalno posvećen borbi protiv raka dojke, poznatom i kao ružičasti mjesec, govorile su i o nadolazećim projektima. Jedan od najvažnijih je i domaćinstvo paneuropske konferencije udruga koje se bave borbom protiv raka pod nazivom: „Nove strategije za novo normalno“ u Zagrebu od 23. do 24. listopada 2021.
 
Predsjednik im se zahvalio na dosadašnjem radu, a osobito je pohvalio projekte koji doprinose osvještavanju važnosti psihološke pomoći ženama koje se nađu u najtežoj bitci, onoj za život.