PREDSJEDNIK GRADSKE SKUPŠTINE NA 71. HANŽEKOVIĆEVU MEMORIJALU

15.09.2021.
PREDSJEDNIK GRADSKE SKUPŠTINE NA 71. HANŽEKOVIĆEVU MEMORIJALU

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović prisustvovao je u utorak 14. rujna na 71. Memorijalu Borisa Hanžekovića, najstarijoj sportskoj priredbi u Hrvatskoj i jednom od najboljih atletskih mitinga na svijetu, koji je održan na stadionu SRC Mladost, kako bi pružio podršku domaćim i inozemnim sportašima.

Na 71. Memorijalu Borisa Hanžekovića nastupilo je 16 osvajača medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju te najbolje hrvatske atletičarke i atletičari: Sandra Perković, Sara Kolak, Filip Mihaljević, Marija Tolj, Paola Borović, Klara Koščak, Marko Čeko, Ivan Horvat i Martin Marković, a Memorijal su obilježili jedan svjetski i četiri rekorda mitinga.- Čestitam svim sportašicama i sportašima koji su ova dva dana nastupali u Zagrebu, a posebno osvajačima odličja! Zagrebačkoj ste publici priuštili nezaboravan sportski spektakl! Čestitke i organizatorima koji su svijetu ponovno predstavili naš Zagreb u najboljem svjetlu – rekao je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović.

Memorijal je od 2020. dio prestižne Continental Tour Gold kategorije, a dan ranije na bacalištu pokraj zagrebačkih fontana održano je natjecanje najboljih bacača kugle koje nosi naziv Memorijal Ivana Ivančića u spomen na legendarnog trenera najboljih hrvatskih bacačica i bacača, a na kojem je također postavljen novi rekord mitinga.