PREDSJEDNIK GRADSKE SKUPŠTINE GRADA ZAGREBA NA DOČEKU PARAOLIMPIJACA

07.09.2021.
PREDSJEDNIK GRADSKE SKUPŠTINE GRADA ZAGREBA NA DOČEKU PARAOLIMPIJACA

Svečanom dočeku hrvatskih paraolimpijaca, koji je organiziran u zagrebačkoj zračnoj luci ''Franjo Tuđman'' u ponedjeljak 6. rujna 2021. među visokim uzvanicima prisustvovao je i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović.

Nakon što su iz Tokija u subotu sletjeli paraolimpijci Mikela Ristoski, Ivan Katanušić, Tomi Brajša, Anđela Mužinić, Helena Dretar Karić, Kristijan Vincetić i njihovi treneri, u ponedjeljak su se u Zagreb vratili, paraolimpijci Dino Sinovčić, Zoran Talić, Ivan Mikulić, Deni Černi, Vladimir Gašpar i njihovi treneri te ostali članovi Misije HPO-a na Paraolimpijskim igrama Tokio 2020, dok su posljednji u utorak sletjeli paraolimpijac Damir Bošnjak i njegov pratitelj.

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović izrazio je čestitke svim paraolimpijcima na izvrsnim nastupima, a posebno osvajačima odličja:

- Hrvatski paraolimpizam prisutan je u nas više od pola stoljeća, a sportaši koji se u njegovom krilu natječu za sve nas predstavljaju simbol životne upornosti i dosljednosti. Svojim uspjesima upisali ste se ne samo u našu hrvatsku, već i u sportsku povijest svjetskog paraolimpizma. Vjerujem da ste danas ovdje izuzetno sretni, da ste ponosni što svoje uspjehe možete podijeliti sa svojim obiteljima i hrvatskom javnošću i da ćete i nadalje uživati u sportu i radovati se svim novim sportskim izazovima koji vas očekuju. Čestitam Vam od srca, u ime Gradske skupštine Grada Zagreba na osvojenim rezultatima!Uz predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba svečanom dočeku prisustvovali su i izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Željko Jovanović, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Ljubica Lukačić, ravnatelj Uprave za sport Krešimir Šamija, pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za sport i mlade Milan Pavelić te predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić.