Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba na Danu otvorenih vrata ustanove URIHO

11.04.2012.
Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba na Danu otvorenih vrata ustanove URIHO

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić i članovi Odbora za socijalnu skrb Gradske skupštine posjetili su Ustanovu za rehabilitaciju hendikepiranih osoba profesionalnom rehabilitacijom i zapošljavanjem (URIHO) u povodu Dana otvorenih vrata.

Ravnatelj ustanove Josip Držaić upoznao je posjetitelje s poslovodstvom, predsjednicom Radničkog vijeća i sindikalnim čelnicima, nakon čega su razgledali proizvodne pogone. Zaposlenici URIHO-a proizvode i nude na slobodnom tržištu tekstilne i kožne proizvode, ortopedska pomagala, zaštitnu i namjensku obuću, kartonsku ambalažu, keramičke i metalne proizvode, tiskarske proizvode i tiskarske usluge. Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba s ravnateljem je, između ostaloga, razgovarao o problemima sanacije i rekonstrukcije URIHO-a, odnosno izgradnje novog kompleksa na Kajzerici, jednog od značajnijih gradskih projekata, koji su Grad Zagreb i URIHO, kao partneri, kandidirali za korištenje sredstva iz fondova Europske unije.

Neovisno o velikom projektu koji se tek treba realizirati, Davor Bernardić izrazio je zadovoljstvo nastojanjima ove ustanove da pridonese razvoju društva jednakih mogućnosti kako bi život osoba s invaliditetom bio što sadržajniji, potpuniji i humaniji.

Dojmove predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba Davora Bernardića, potpredsjednice Gradske skupštine Grada Zagreba Morane Paliković Gruden i Viline Šincek - Pećanić, predsjednice Odbora za socijalnu skrb pogledajte ovdje.