POSJET IZASLANSTVA GRADSKOG VIJEĆA GRADA SARAJEVA

10.03.2023.
POSJET IZASLANSTVA GRADSKOG VIJEĆA GRADA SARAJEVA

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović u četvrtak je primio predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva Jasmina Ademovića sa suradnicima.


 
U izaslanstvu Gradske skupštine bili su: Ivana Kekin, potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba, Igor Peternel, potpredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, Branko Ančić, predsjednik Odbora za međugradsku i međunarodnu suradnju, i Mirjana Lichtner, pročelnica Stručne službe Gradske skupštine.
 
Tema sastanka bila je unapređenje dosadašnjih odnosa dvaju gradova. Oba izaslanstva složila su se da je potrebno izraditi sporazum o suradnji ovih dvaju gradova kojim bi se potom razradili i ostali aspekti zajedničkih interesa. Među ostalim, i memorandum o suradnji i razumijevanju vezano za pomoć kod prirodnih katastrofa.
 

 
U petak su članovi izaslanstva posjetili Gradsku upravu gdje im je predstavljen način rada i nadležnosti Odjela komunalnog redarstva i Zagreb Smart City Hub - platforma koja je središnje mjesto za pronalaženje, pregled i korištenje informacija o Gradu Zagrebu.


 
U Zagrebačkom holdingu Ivan Novaković, predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga, Marko Blažević, direktor Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o., i Damir Grgić, voditelj Podružnice Zrinjevac, predstavili su organizaciju grupe te komunalne, prometne i tržišne djelatnosti.
 

 
U Podružnici Zrinjevac obišli su rasadnike i saznali sve o uređenju i održavanju javnih i ostalih zelenih površina u Gradu Zagrebu.


 
Direktor društva Zagrebački električni tramvaj d.o.o. Marko Bogdanović upoznao je izaslanstvo Gradskog vijeća Grada Sarajeva i predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba Joška Klisovića s radom nove zagrebačke žičare te projektima u pripremi.
 
Razmjenom iskustava s predstavnicima zagrebačkoga predstavničkog tijela, gradskih ureda i komunalnih tvrtki izaslanstvo Gradskog vijeća Grada Sarajeva željelo je upoznati inovativne prakse i projekte koji su primjenjivi u njihovu gradu s ciljem unapređenja kvalitete života građana.