Poruka predsjednika Gradske skupštine u povodu Dana narcisa

22.03.2024.
Poruka predsjednika Gradske skupštine u povodu Dana narcisa

Dana 23. ožujka 2024. održava se dvadeset i osmi put javnozdravstvena akcija Dan narcisa u organizaciji Hrvatske lige protiv raka i zagrebačkih udruga, a u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo.

Cilj je održanih akcija jačanje svijesti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka dojke te pružanje podrške oboljelima od tog najčešćeg oblika zloćudne bolesti kod žena u Hrvatskoj i u većini zemalja u svijetu.

Svake godine 3000 žena u Hrvatskoj oboli od raka dojke. Smrtnost je u padu za čak 25% već sedmu godinu zaredom, što je poruka ohrabrenja, ali i poticaj cijelom društvu za nastavak dosadašnjih aktivnosti u prevenciji raka dojke.

Hrvatska liga protiv raka, Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom i Hrvatski zavod za javno zdravstvo, u suorganizaciji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb te uz podršku partnera, u subotu 23. ožujka 2024. od 10 do 13 sati na Trgu bana Josipa Jelačića organiziraju javnozdravstvenu akciju Dan narcisa.

Drage sugrađanke i sugrađani, pridružite se 28. Danu narcisa gdje ćete, uz razgovor s liječnicima, podjelu edukativnih letaka i simboličnu humanitarnu podjelu narcisa, moći doznati sve najnovije informacije o prevenciji i liječenju raka dojke.


Joško Klisović
predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba