OBILJEŽEN NACIONALNI DAN OSOBA S INTELEKTUALNIM TEŠKOĆAMA

16.05.2022.
OBILJEŽEN NACIONALNI DAN OSOBA S INTELEKTUALNIM TEŠKOĆAMA

Pod motom „Stavi naočale – promijeni pogled“ Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama u ponedjeljak 16. svibnja prigodnim je programom na Trgu Petra Preradovića obilježio Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama. U sklopu manifestacije čiji su pokrovitelji Grad Zagreb i Hrvatsko društvo skladatelja ZAMP, a počasni je pokrovitelj Gradska skupština Grada Zagreba, okupile su se brojne udruge iz cijele Hrvatske, a osobe s intelektualnim teškoćama i drugi izvođači predstavili su se svojim glazbenim nastupima.

Okupljenima se pozdravnim govorom obratio predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović koji je, između ostalog, istaknuo:

- Naš zajednički cilj treba biti da svaka osoba bude tretirana kao ravnopravna u našem društvu i svakome kome treba pomoć da to ostvari stojimo na raspolaganju. Kvalitetan život za sve - to je naš cilj i nastavit ćemo i dalje tako raditi na tome u suradnji s vama.Obilježavanju Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama nazočili su i izaslanik predsjednika Vlade, državni tajnik Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, pomoćnica pročelnice u Uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Marinka Bakula Anđelić, predsjednik Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama Ozren Catela te članica Europskog gospodarskog i socijalnog odbora i predsjednica Udruge Zamisli Svjetlana Marijon.