Obilježen dan ružičastih majica u Gradskoj skupštini

01.01.2019.
Obilježen dan ružičastih majica u Gradskoj skupštini

 
Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, poznat i kao Dan ružičastih majica, najpoznatiji je program prevencije vršnjačkog nasilja u Republici Hrvatskoj. Prema jednoglasno prihvaćenoj odluci Hrvatskog sabora iz 2017. obilježava se posljednju srijedu u veljači. O obilježavanju Dana ružičastih majica te važnosti prevencije vršnjačkog nasilja govorio je na početku 20. sjednice predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić.
- Stoga je upravo danas trenutak podsjetiti sve nas na važnost kontinuirane i sustavne provedbe preventivnih aktivnosti na svim razinama – od djece, mladih, roditelja, nastavnika te ostalih dionika u odgojno-obrazovnom procesu pa i šire – preko susjedstva i zajednice u kojoj dijete odrasta. 
Savjet mladih Grada Zagreba pridružio se akciji podizanja svijesti te svima prisutnima na sjednici podijelio ružičaste majice sa sloganom „Nasilje prestaje ovdje“ kako bi upozorio na problem od kojeg nitko ne bi smio okretati glavu, već bismo svi trebali aktivno djelovati u prevenciji vršnjačkog nasilja i prihvaćanju različitosti među ljudima te razvijati socijalne vještine za mirno rješavanje sukoba.
Kako sam već jednom vrlo jasno rekao, vrlo je važno educirati mlade, ali i građane Grada Zagreba o problemu vršnjačkog nasilja te im pružiti svu potrebnu podršku da kao društvo i institucije poduzimamo mnogo više da se nasilje iskorijeni ili barem svede na najmanju moguću mjeru.
Neka Gradska skupština Grada Zagreba bude mjesto koje će svojim djelovanjem biti ishodište dobrih i kvalitetnih odluka koje će se donositi u cilju ostvarivanja sigurnoga i bezbrižnog odrastanja djece – zaključio je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić.