OBILJEŽAVANJE DANA SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE U ZAGREBU

17.11.2021.
OBILJEŽAVANJE DANA SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE U ZAGREBU

Savez Udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Zagreb i Klub veterana 148. brigade Hrvatske vojske i ove su godine tradicionalno organizirali obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u srijedu 17. studenoga na križanju Ulice grada Vukovara i Ulice Hrvatske bratske zajednice, a pod sloganom „I reći ću vam još samo jednu stvar - zapamtite Vukovar".U sklopu središnjeg događanja kod spomenika dr. Franji Tuđmanu zapaljeni su lampaši i svijeće u počast žrtvama i sudionicima rata na vukovarskom području u obliku imena grada Vukovara i križa sa svijećom koja je zapaljena vukovarskim svjetlom mira donesenim iz Vukovara.

U ime Grada Zagreba svijeću je zapalio i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović, a lampaše i svijeće postavili su i ostali visoki uzvanici.Nakon prigodnoga glazbenog i dramskog programa mnogobrojni su posjetitelji, odajući počast žrtvama, tradicionalno zapalili lampaše i svijeće duž Ulice grada Vukovara.

Program obilježavanja nastavlja se i 18. studenoga na sam Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje misom zadušnicom u župnoj crkvi Sv. Mati Slobode te prigodnim koncertom „Zapamtite Vukovar“.

FOTO: Božidar Bebek