OBILJEŽAVANJE DANA SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA 1991. - 2023. „VUKOVAR – MOJ IZBOR I U DOBRU I U ZLU“

18.11.2023.
OBILJEŽAVANJE DANA SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA 1991. - 2023. „VUKOVAR – MOJ IZBOR I U DOBRU I U ZLU“

Obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. - 2023. „Vukovar – moj izbor i u dobru i u zlu“ nazočili su građani iz svih dijelova Hrvatske.
 
Izaslanstvo Grada Zagreba u kojem su bili gradonačelnik Tomislav Tomašević, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović, zamjenica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Romana Galić te pomoćnica pročelnice Sektora za branitelje Suzana Havelka Noršić, sudjelovalo je u tradicionalnom obilježavanju obljetnice vukovarske tragedije.
 
Obilježavanje je započelo u dvorištu Nacionalne memorijalne bolnice „Dr. Juraj Njavro“ gdje je održan prigodni komemorativni program.
 
Kolona sjećanja krenula je iz dvorišta vukovarske bolnice te se gradskim ulicama uputila do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata na kojem su izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće.


 
Izaslanstvo Grada Zagreba potom je položilo vijenac i upalilo svijeće i uz spomen-obilježje i masovnu grobnicu žrtava na Ovčari.