Koordinacija gradonačelnika, predsjednika Gradske skupštine i predsjednika vijeća gradskih četvrti

30.11.2012.
Koordinacija gradonačelnika, predsjednika Gradske skupštine i predsjednika vijeća gradskih četvrti

Održana je 30. sjednica Koordinacije gradonačelnika, predsjednika Gradske skupštine i predsjednika vijeća gradskih četvrti. S obzirom na to da su se gradonačelnik i predsjednik Gradske skupštine ispričali zbog neodgodivih obveza, ovaj su sastanak vodili potpredsjednica Gradske skupštine grada Zagreba Tatjana Holjevac i pročelnik Službe za mjesnu samoupravu Zoran Nevistić, a nazočili su mu i predstavnici gradskih ureda te Alen Gospočić, voditelj Zagrebačkih cesta, Davor Poljak, voditelj Vodoopskrbe i odvodnje, i Igor Toljan, voditelj Zrinjevca.
Pročelnik je na početku iznio podatke o financijskoj realizaciji malih komunalnih akcija koja iznosi 34,09%, odnosno za 3% je veća u odnosu na prošli mjesec. No, iza te još uvijek male stope realizacije stoji vrlo velik posao odrađen na terenu.
Realizacija osnovnih ugovora Zagrebačkih cesta iznosi 75%, a aneksa ugovora 50%, istaknuo je Alen Gospočić, voditelj te podružnice Zagrebačkog holdinga. Međutim, za nekoliko dana dostići će 95%.
Naglasio je i važnost koordinacijskih sastanaka Zagrebačkih cesta, Vodovoda i odvodnje, HEP-a i Gradske plinare jer se tako izbjegavaju dodatni troškovi višestrukog saniranja prometnica nakon radova koje izvode u različitim terminima.
Potpredsjednica je upozorila da se na jednak način postavlja i optika pa bi bilo dobro i s tim tvrtkama koordinirati u vezi s planiranim radovima.
Predsjednici gradskih četvrti uglavnom nisu bili zadovoljni postotcima realizacije malih komunalnih akcija u njihovim četvrtima pa su im prisutni čelnici obećali da će do kraja godine nastojati sve planirane radove obaviti