JAVNOZDRAVSTVENA KAMPANJA „SAČUVAJMO ZDRAVE DOJKE“

18.10.2021.
JAVNOZDRAVSTVENA KAMPANJA „SAČUVAJMO ZDRAVE DOJKE“

Udruga Pogled iz novog kuta – life (P.I.N.K. – life) organizirala je u subotu 16. listopada javnozdravstvenu manifestaciju pod nazivom „Sačuvajmo zdrave dojke“, koja iz godine u godinu za cilj ima jačanje svijesti o važnosti usvajanja zdravih životnih navika, redovnog pregleda i samopregleda dojki te smanjenje broja oboljelih osoba od malignih bolesti u Republici Hrvatskoj.

Među uzvanicima bili su i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović te gradske zastupnice Dina Vasić i Davorka Moslavac Forjan.

- Prevencija je najbolji prvi korak u suzbijanju bolesti. Zato sve udruge koje rade društveno koristan posao mogu očekivati podršku Grada, moju osobnu podršku i podršku Gradske skupštine – rekao je u svom govoru predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović, nakon čega su uzvanici u povorci prošetali od Zrinjevca do Cvjetnoga trga gdje je nastavljen program.Pokrovitelji događanja su Ministarstvo zdravstva, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Gradska skupština Grada Zagreba i gradonačelnik Grada Zagreba.

Foto: Robert Gašpert