JAVNI POZIVNI NATJEČAJ ZA PODNOŠENJE PRIJEDLOGA ZA DODJELU NAGRADE GRADA ZAGREBA I NAGRADE ZAGREPČANKA GODINE

09.01.2023.
JAVNI POZIVNI NATJEČAJ ZA PODNOŠENJE PRIJEDLOGA ZA DODJELU NAGRADE GRADA ZAGREBA I NAGRADE ZAGREPČANKA GODINE

Na temelju članka 30. Odluke o javnim priznanjima Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 29/21) i članka 31. Odluke o javnim priznanjima Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 29/21), Odbor za javna priznanja raspisao je 
JAVNI POZIVNI NATJEČAJ za podnošenje prijedloga za dodjelu Nagrade Grada Zagreba i
JAVNI POZIVNI NATJEČAJ za podnošenje prijedloga za dodjelu Nagrade Zagrepčanka godine.

Nagrada Grada Zagreba dodjeljuje se građanima Grada Zagreba i drugim osobama koje rade na području Grada Zagreba, radnim skupinama, trgovačkim društvima, ustanovama, vjerskim zajednicama, udrugama građana i drugim pravnim osobama za najviše zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu u promicanju znanosti, gospodarstva, prosvjete, kulture, umjetnosti, sporta, zdravstva, socijalne skrbi i svih drugih područja društvenog života u Gradu Zagrebu.
Nagrada Zagrepčanka godine dodjeljuje se građankama Grada Zagreba koje su svojim djelovanjem znatno pridonijele afirmaciji žena u društvu i u javnosti, afirmaciji ženskih ljudskih prava i ravnopravnosti spolova te postigle prepoznatljive rezultate na podizanju kvalitete života žena u Gradu Zagrebu s gospodarstvenog, socijalnog, humanitarnog i drugog stajališta.