Dodjela stipendija Grada Zagreba najboljim učenicima zagrebačkih srednjih škola, za školsku godinu 2012/2013.

25.02.2013.
Dodjela stipendija Grada Zagreba najboljim učenicima zagrebačkih srednjih škola, za školsku godinu 2012/2013.

U palači Dverce u ponedjeljak su dvadeseti put zaredom dodijeljene stipendije Grada Zagreba najboljim učenicima zagrebačkih srednjih škola, za školsku godinu 2012/2013. Dodijeljene su 84 stipendije učenicima trećeg i četvrtog razreda srednje škole u iznosu od 2.228,10 kuna mjesečno.
Učenicima i njihovim roditeljima obratio se i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić i istaknuo da daroviti učenici trebaju razmijeniti iskustva s kolegama iz europskih zemalja, ali se trebaju vrati u Hrvatsku jer je na mladim generacijama, pogotovo onim najboljima, budućnost Zagreba i Hrvatske.
"Stipendijom vam društvo na neki način vraća vaše ulaganje u znanje. U životu stvari mogu otići u tisuće smjerova i sreća vam se može izmaknuti kad mislite da ste najjači, ali ono što vam nitko ne može uzeti je znanje. Znanje je uvijek s vama i na njega se uvijek možete osloniti", poručio je predsjednik Skupštine.
Stipendije je darovitim učenicima dodijelio gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić koji je tom prigodom konstatirao da je dodjela stipendija najbolja investicija jer je to ulaganje u mlade obrazovane ljude.