ČESTITKA PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE U POVODU BLAGDANA USKRSA

14.04.2017.
ČESTITKA PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE U POVODU BLAGDANA USKRSADrage Zagrepčanke i Zagrepčani,svake nam je godine najveći kršćanski blagdan spomen na živoga Boga i Radosnu vijest, podsjećajući nas da čovjekovo trpljenje i životne patnje nisu uzaludne. Svake se godine upravo na Uskrs rađa nova nada i novi život. Čovjek se tada ponovno diže iz svojih padova i pobjeđuje sve što ga obeshrabruje na putu.

Uskrs je pobjeda vjere i ljubavi, pobjeda života nad smrću i izraz naših najdubljih težnji. Pomoć i utjeha svima koji se nalaze u nevolji, siromaštvu i bolesti, svima koji  zbog nerazumijevanja i neprihvaćanja traže i očekuju potporu, naše su osnovne zadaće. Kao kršćani svojim bi ih primjerom trebali podsjećati na Radosnu vijest Uskrsa i na to da njihove teškoće imaju kraj.

Radujući se Kristovu Uskrsnuću, najvećem iskazu kršćanske nade, želim da nas poruka Uskrsa potakne da se s više vjere i ljubavi zalažemo gradeći pravedno i socijalno osjetljivo društvo, društvo mira, solidarnosti i  boljeg života za sve građane našega grada. Neka nas učini požrtvovnim graditeljima bolje budućnosti naše Domovine.

U tom vam duhu želim sretan Uskrs i uskrsne blagdane, da ih provedete u miru i veselju sa svojim obiteljima i najbližima,dr.sc. Andrija Mikulić
predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba