Čestitka predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

04.08.2022.
Čestitka predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja


Na ovaj veliki datum naše novije povijesti, 5. kolovoza 1995., hrvatske postrojbe oslobodile su kraljevski grad Knin, a na tvrđavi se zavijorila hrvatska zastava, što je jedan od najsnažnijih simbola Domovinskog rata.

Dan veličanstvene hrvatske pobjede, dan ponosa i slave, Hrvatski je sabor proglasio državnim blagdanom - Danom pobjede i domovinske zahvalnosti i Danom hrvatskih branitelja.

Ovo je prilika da još jednom od srca odamo počast i zahvalimo svima koji su se žrtvovali za slobodnu Hrvatsku, prije svega hrvatskim braniteljima, osobito onima koji su dali svoje živote. Oni su utemeljili hrvatsku državnost, a zahvaljujući njima, Hrvatska je danas neovisna i međunarodno priznata država.

U ime svih zastupnika Gradske skupštine Grada Zagreba Zagrepčankama i Zagrepčanima i svim građanima Republike Hrvatske čestitam 5. kolovoza, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 27. obljetnicu Vojno-redarstvene akcije Oluja.

 
Joško Klisović
predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba