ČESTITKA PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE GRADA ZAGREBA U POVODU 1. SVIBNJA - MEĐUNARODNOG PRAZNIKA RADA

01.05.2022.
ČESTITKA PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE GRADA ZAGREBA U POVODU 1. SVIBNJA - MEĐUNARODNOG PRAZNIKA RADA

Drage Zagrepčanke i Zagrepčani,

današnji dan obilježavamo u spomen na velike radničke prosvjede održane u Chicagu 1. svibnja 1886. kada je 40 tisuća radnika obustavilo rad tražeći bolje uvjete. Danas odajemo poštovanje tim hrabrim radnicima koji su prije dalekih 130 godina utrli put dugotrajnoj borbi radnika za pravednijim i humanijim uvjetima rada.

Međunarodni praznik rada prilika je i za podsjećanje na zaštitu radničkih prava te brigu za dostojanstvo svakog čovjeka, posebno onoga koji svojim radom stvara uvjete na dobrobit društva. Prilika je to i za to da budemo solidarni i zajedništvom pokažemo želju za rješavanjem problema koji su snašli brojne naše sugrađanke i sugrađane, sve one koji su ostali bez svojih radnih mjesta, koji nisu odgovarajuće plaćeni za svoj rad i sve one koji teško žive od svojih mirovina.

Inzistirajući na radničkim pravima, na afirmaciji rada, solidarnosti i zajedništvu, na svim velikim postignućima povijesne radničke borbe za slobodu i dostojanstvo svakog pojedinca, nadamo se i vjerujemo da ćemo zajedno naš grad učiniti boljim i kvalitetnim mjestom za život.

U ime Gradske skupštine Grada Zagreba i osobno, svim građankama i građanima Grada Zagreba čestitam Praznik rada, sa željom da protekne u znaku istinske solidarnosti svima koji se bore za svoja radnička prava.

Joško Klisović
predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba