42. međunarodni sajam knjiga Interliber 2019.

12.11.2019.
42. međunarodni sajam knjiga Interliber 2019.Na Zagrebačkom Velesajmu otvoren je 42. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber, koji okuplja najvažnije nakladnike i knjižare. Otvaranju je nazočio i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba prof.dr.sc. Drago Prgomet.

Sajam su otvorili predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba.

5. 6. i 7.a paviljon te Kongresnu dvoranu Velesajma ispunilo je više od 380 izlagača iz 13 zemalja – Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Francuske, Hrvatske, Italije, Kine, Nizozemske, Njemačke, Rusije, SAD-a, Slovenije, Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Više od 200 svakodnevnih pratećih programa razmješteni su na četiri lokacije: dvorane na galeriji paviljona 5, pozornica u paviljonu 6, Kongresni centar Zagrebačkog Velesajma te otvoreni prostor. Izdvojena tema ovogodišnjeg Interlibera je “Znanje i učenje”, čemu su posvećeni dani petak i subota.Ulaz na Interliber je besplatan, a trajati će do 17. studenoga 2019.