30. MEĐUNARODNO NATJECANJE "MLADI VIRTUOZI"

22.02.2024.
30. MEĐUNARODNO NATJECANJE "MLADI VIRTUOZI"

Glazbena škola Pavla Markovca, pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba, organizirala je jubilarno 30. međunarodno natjecanje „Mladi virtuozi, Zagreb 2024.“ koje se održavalo od 14. do 18. veljače na Muzičkoj akademiji.
 
Na završnom koncertu izaslanica predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba Ana Lederer pozdravila je prisutne te uručila nagrade mladim pobjednicima. „Osobito me veseli što se ovo natjecanje, nastalo u našem glavnom gradu Zagrebu, postupno razvilo u uspješno i prepoznatljivo mjesto susreta izvrsnih mladih glazbenika. To nam mnogo govori o kvaliteti nastavnika i pedagoga koji su uključeni u natjecanje od samih početaka te o njihovoj ustrajnosti da u našoj sredini održe i unaprijede kvalitetu glazbenog obrazovanja“, naglasila je.


 
Ove godine natjecali su se pijanisti u dobi od 9 do 24 godine iz čak 16 zemalja.

Posebnost ovog natjecanja su obavezne izvedbe Etida - Studija hrvatskog skladatelja, namjenski skladanih za natjecanje. Ovogodišnjih pet etida pod nazivom ''Etide za mlade'' skladao je renomirani hrvatski skladatelj i kontrabasist Dubravko Palanović.