1. Obrtnički forum Grada Zagreba

04.12.2019.
1. Obrtnički forum Grada Zagreba


U organizaciji Obrtničke komore Zagreb i Grada Zagreba, 03. prosinca 2019. godine održan je 1. Obrtnički forum Grada Zagreba. Ideja i cilj organizacije Foruma bila je progovoriti i aktualizirati teme koje su važne za obrtništvo i obrtnike Grada Zagreba, te potaknuti rješavanje izazova s kojima se obrtnici svakodnevno susreću apelirajući na pronalaženje kvalitetnih i učinkovitih rješenja za razvoj obrtništva u suradnji s Gradom Zagrebom.Osim broj obrtnika na Forumu su sudjelovali Drago Prgomet, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, koji je istaknuo  kako Grad ne želi biti prepreka na putu rasta obrtnika već partner s kojim će sudjelovati u izgradnji. Izaslanica i zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba doc.dr.sc. Olivera Majić otvorila je Forum riječima: „Kupujmo kvalitetne proizvode  - kupujmo proizvode naših obrtnika i naglasila je kako je razvoj Grada Zagreba vezan uz razvoj obrtništva i pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Grada Zagreba, cij. gđa Mirka Jozić.

Na kraju Foruma podijeljena su priznanja  uglednim i uspješnim  obrtnicima, kao i zaslužnim pojedincima za postignute uspjehe u prethodnom razdoblju, te promicanje i razvoj obrtništva.

Nakon održane panel diskusije u sklopu Obrtničkog foruma Grada Zagreba, podijelila su se priznanja uglednim i uspješnim obrtnicima, kao i zaslužnim pojedincima za postignute uspjehe te promicanje i razvoj obrtništva a koja služe kao poticaj za nove uspjehe, ali i potvrda da se njihov rad vidi i vrednuje.

Među ostalima ove godine priznanje je   dodijeljeno UDRUŽENJU OBRTNIKA ZAGREB koje je nagrađeno je priznanjem „Zlatni krug“ na prijedlog UOGZ-a za postignute značajne rezultate u zaštiti, unapređenju i promicanju obrtništva i uspješno organiziranje obrtničkih manifestacija.

Također su dodijeljene i zahvalnice obrtnicima sportašima za sudjelovanje na 12. Obrtničkim sportskim igrama.

Obitelji Marković dodijeljeno je priznanje i uručena nagrada za obilježavanje 100 godina od osnivanja obrta Atelier Marković.