Završno predstavljanje kampanje "Bijele vrpce"

10.12.2012.
Završno predstavljanje kampanje "Bijele vrpce"

Kampanja „Bijele vrpce“ koju Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH provodi u partnerstvu s Uredom za ravnopravnost spolova, Uredom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina te Gradom Zagrebom započela je 25. prosinca, na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, a završava 10. prosinca na Međunarodni dan ljudskih prava.

Na završnom su se predstavljanju kampanje prisutnim sudionicima/cama prigodnim govorima obratili: Helena Štimac Radin, ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova RH, Anka Slonjšak, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, Davor Bernardić, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba i saborski zastupnik, Branko Sočanac, ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH, Višnja Fortuna, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba i saborska zastupnica, te Jasmina Papa, voditeljica programa za socijalno uključivanje Programa ujedinjenih naroda za razvoj – UNDP.

Moto ovogodišnje Kampanje bio je „MUŠKO NE NASILJU NAD ŽENAMA”.

„Čovjek koji trpi nasilje ne može stvarati, ne može biti kreativan, ne može biti sretan. Samo slobodno društvo može biti uspješno, a slobodno je samo ono društvo u kojem ne stanuje nasilje.“, rekao je Davor Bernardić.

A na kraju govora poručio je: „Uvijek se odazivam i uvijek ću se odazvati na sve akcije koje se odnose na borbu protiv nasilja jer to je nešto u što od sveg' srca vjerujem.“