ZAVRŠNA SVEČANOST EUROPSKOG TJEDNA MOBILNOSTI

26.09.2019.
ZAVRŠNA SVEČANOST EUROPSKOG TJEDNA MOBILNOSTIGradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, kao koordinator aktivnosti Europskog tjedna mobilnosti, organizirao je završni prijem i svečanost na kojoj su podijeljenje zahvalnice udrugama, tvrtkama, ustanovama i institucijama koje su aktivno sudjelovale u Europskom tjednu mobilnosti kao nositelji različitih programskih aktivnosti.

"Ovogodišnji tjedan mobilnosti bio je sjajno organiziran. Poruka je jasna i doista biti mobilan, biti pokretan doprinosi zdravlju, ali na određeni način doprinosi i zdravlju okoliša jer manje korištenje automobila ekološki je prihvatljivije. Ima odličan citat: ako ne možete letjeti, trčite. Ako ne možete trčati, hodajte. Ako me možete hodati, pužite. Samo nikad nemojte stati", poručio je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba prof.dr.sc. Drago Prgomet.

Svake godine EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI fokusira se na određenu temu povezanu s održivom mobilnošću. Ove godine glavni poziv na djelovanje bio je: Krećite se s nama!