ZAHVALJUJUĆI FONDOVIMA EU-a ZAGREBU 15 NOVIH AUTOBUSA

23.10.2017.
ZAHVALJUJUĆI FONDOVIMA EU-a ZAGREBU 15 NOVIH AUTOBUSA
Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz europskih strukturnih i investicijskih fondova za projekt „Nabava 15 autobusa za potrebe ZET-a“ potpisali su danas u Autobusnom pogonu Podsused ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric i predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban.

Sredstvima iz fondova financirana je nabava deset zglobnih i pet klasičnih autobusa za potrebe javnog prijevoza na području grada Zagreba, a ukupna vrijednost projekta je 42,5 milijuna kuna, od čega 32 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

- Imamo mogućnosti povlačiti europska sredstva te Grad Zagreb treba, kao u svemu, i na ovom području biti predvodnik. U tome će Gradska skupština Grada Zagreba uvijek pružati podršku, jer najveću korist od takvih projekata izravno imaju naši sugrađani – rekao je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, koji je nazočio svečanosti, a potvrdio je to i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, naglasivši kako je ovo prva u nizu nabava autobusa koju će Ministarstvo financirati s ukupno 315 milijuna kuna bespovratnih sredstava.