XIV. VEČER ČLANOVA I PRIJATELJA UDRUGE I ZAKLADE „PRSTEN“

09.12.2019.
XIV. VEČER ČLANOVA I PRIJATELJA UDRUGE I ZAKLADE „PRSTEN“


Pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba održana je XIV. večer članova i prijatelja udruge i zaklade "Prsten".
Tradicionalnom druženju uoči božićnih i novogodišnjih blagdana te dodjeli stipendija.
Zaklada Prsten stipendira učenike i studente kojima je financijska pomoć potrebna, te nadarene učenike i studente. Svjesni važnosti obrazovanja u kreiranju društva znanja i otvaranju boljih perspektiva mladima i ove godine su osigurali 17 stipendija onima koji nemaju sredstava za školovanje i olakšali im put do znanja. Do sada je Zaklada Prsten dodijelila 132 stipendija studentima (za sve godine studiranja) za što su članovi i prijatelji Udruge Prsten osigurali oko 3.420.000 kn.

Pozdravnim govorom prisutnima se obratio predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba prof.dr.sc. Drago Prgomet: "Dragi prijatelji, članovi udruge Prsten, idući na današnji susret, na pamet mi je pala jedna izreka: “Tradicija je dobra, napredak je bolji!” A Nitko to ne živi kao sto to žive i potvrđuju Hrvati Bosne i Hercegovine. Nitko kao Hrvati Bosne ne čuvaju i poštuju svoju tradiciju, svoju pripadnost Hrvatskoj grudi, nitko kao Hrvati bosne ne čuvaju svoju katoličku vjeru, običaje, kulturu, svojih starije, obitelji, prijatelje, suradnike kao preduvjet zdravog, sretnog i uspješnog života. Jer kao sto nema moćnog hrasta bez jakog korijena, kao sto nema moćne zgrade bez cvrstog temelja, nema ni uspjeha bez poštovanja vlastitih korijena i osjećaja pripadnosti jednoj zajednici. A ovdje sjede uspješni poduzetnici, profesori, akademici, sportaši, književnici.... I kako reče Platon “nismo rođeni samo za sebe” a znam da se Platon nije previše čitao ni s ove ni s druge strane Save ali se živio. Živio se u vjeri da život ima smisla ako se pomaze drugima bez obzira na vjeru i naciobalost. Uvijek ste, i kada ste prešli s ove strane Save učinili ono sto možete, onime što imate, i ondje gdje ste! I zato sam ponosan na svoj Žeravac, na vas, sto vam pripadam i sto ste moji prijatelji. I na koncu, završiti ću govor citirajući jednog od dvojice nobelovaca rođenih u Bosni, Ive Andrića: : "Život nam vraća samo ono što dajemo drugima” a vama život mora vratiti puno, jer ste puno dali!

Koristim priliku poželjeti vam blagoslovljenu prvu nedjelju Došašća, čestit Božić te uspješnu a prije svega, kao liječnik, zdravu novu 2020. godinu!"Večeri su nazočili predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, gradska zastupnica dr.sc. Dubravka Brezak Stamać, gradski zastupnici Mislav Herman i dr.sc. Davor Filipović te mnogi drugi uglednici.