XII. Međunarodni simpozij gospodarenja otpadom

29.10.2012.
XII. Međunarodni simpozij gospodarenja otpadom

U Staroj gradskoj vijećnici održan je XII. simpozij gospodarenja otpadom Zagreb 2012. u organizaciji Grada Zagreba i Međunarodnog udruženja za kruti otpad. Prisutnima, u ime organizatora, obratila se pomoćnica pročelnika za zaštitu okoliša i gospodarenje otpadom Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj dr. Sandra Tucak-Zorić. Pozdravne govore sudionicima simpozija održali su: ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Ministar je izražavajući zadovoljstvo što je organiziran skup o ovako važnoj temi, naglasio hitnost rješavanja problema gospodarenja otpadom jer su se do sada problemi gurali pod tepih, a od sada će se maksimalno založiti da se ovaj gorući problem što efikasnije riješi na zadovoljstvo građana i da im krajnji rezultat bude što jeftiniji.

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba ponosan je što već dvanaesti put Stara gradska vijećnica ugošćuje visoke predstavnike vlasti i međunarodnih organizacija, kao i ugledne stručnjake iz Hrvatske i inozemstva koji svojim znanstvenim i stručnim djelovanjem nastoje osigurati uravnoteženi gospodarski razvoj uz istodobno trajno očuvanje prirode i okoliša.

Tradicionalno, u želji da se prošire znanja i razmijene iskustva da bi se uspostavio što kvalitetniji sustav gospodarenja otpadom u svim njegovim segmentima, simpozijem će se obuhvatiti najnovije znanstvene i stručne spoznaje predavanjima stručnjaka i znanstvenika iz ISWA i susjednih zemalja.

Implementiranje europske legislative iz područja gospodarenja otpadom kao i provedba donesenih, odnosno planiranih dokumenata u Republici Hrvatskoj cilj je ovog skupa. Simpozij će trajati od 29. do 30. listopada 2012. godine.