Veliko srce za ustanove i Dobro srce za pojedince

16.05.2012.
Veliko srce za ustanove i Dobro srce za pojedince

Udruga Rotor u povodu obilježavanja desete obljetnice rada dodijelila je priznanja Veliko srce za ustanove i Dobro srce za pojedince. Nagrade su primili i Davor Bernardić, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba i Tatjana Holjevac, potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba.


Radionica  “Rotor”  smještena je u Remetinečkoj 60, u sklopu Centra za rehabilitaciju”Zagreb” i Crvenog križa. Otvorena je početkom 2000. godine i danas ima 18 korisnika (iznad 18 godina života nadalje) s kojima rade 2 profesora defektologa ( iz CZR “Zagreb“) i dva radna terapeuta (CK). Program sadrži radne aktivnosti, psihosocijalnu rehabilitaciju, adekvatno korištenja slobodnog vremena i savjetovalište da bi se stekla znanja i vještina za što samostalniji život osoba s mentalnom retardacijom. Stručni djelatnici Centra za rehabilitaciju Zagreb i Crvenog križa provode program rada s korisnicima radionice od 7:30 do 14:30.
Udruga “Rotor” osnovana je 2002. godine. To je dobrovoljna i neprofitabilna udruga građana sa socijalno-humanitarnom svrhom potpore i unapređivanja kvalitete života osoba s MR. Okuplja članove obitelji osoba s MR, skrbnike, njihove rođake i prijatelje, razne stručnjake radi dobrotvornog rada u korist osoba s posebnim potrebama. Sastaju se dva puta tjedno - jednom kao kreativna radionica, a drugi put kao druženje uz zabavu, glazbu i ples.
Udruga i radionica “Rotor” su vrlo povezane kao velika obitelj koja nastoji svojim korisnicima osigurati što ljepši i potpuniji život.
Od 2002. Udruga odlično surađuje s Udrugom “Svi smo protiv” – otvorenom računalnom radionicom (voditelj Mladen Plazibat) u kojoj su korisnici stekli prva saznanja o radu na računalima, a proširuju ih svaki tjedan posjećujući tu radionicu i usavršavajući rad na računalima. Udruga “Svi smo protiv” pomaže svaki mjesec izraditi glasilo korisnika dnevnog centra radionice “Rotor“ koji se zove “Naš prozor u svijet“ u kojem se opisuje sve što se događa radionici, Udruzi i životima korisnika.

Izjave Darinke Krunić, predsjednice Udruge Rotor i  Davora Bernardića, predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba možete pogledati ovdje.