Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj održao je predavanje na Ekonomskom fakultetu

16.10.2019.
Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj održao je predavanje na Ekonomskom fakultetuU povodu dobivanja prestižne  AACSB akreditacije Ekonomski fakultet, Nj. E. W. Robert Kohorst, veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj, održao je predavanje na temu: "Four factors that increase chances for entrepreneurial success".

Predavanje je bilo namijenjeno svima, a Kongresna dvorana Ekonomskog fakulteta bila je premala za sve zainteresirane.Domaćin gostu predavaču bio izvanredni profesor organizacije i menadžmenta dr. sc. Davor Filipović, gradski zastupnik, a predavanju je nazočio i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba prof.dr.sc. Drago Prgomet. Ovo je još jedan u nizu zanimljivih zajedničkih projekata Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Veleposlanstva SAD-a u Republici Hrvatskoj. Osim institucionalne suradnje, zajednički interesi otvarali su zanimljive teme i nakon predavanja.Robert Kohorst dužnost veleposlanika Sjedinjenih Država u Republici Hrvatskoj preuzeo je u siječnju 2018. godine. Veleposlanik Kohorst istaknuti je američki poduzetnik s iskustvom na području prava, nekretnina i financija. Nadalje, veleposlanik Kohorst diplomirao je na Sveučilištu Dayton u Daytonu, Ohio 1975. godine, a doktorat iz prava stekao je 1978. godine na Sveučilištu u Michiganu, na Pravnom fakultetu u Ann Arboru. Primio je brojne nagrade za istaknuta akademska ostvarenja i javno djelovanje u Kaliforniji. 

Dr.sc. Davor Filipović od 2002. do 2004. Na Fairleigh Dickinson University u New Jerseyju, SAD, završio četiri semestra – smjer business management.

Europsko udruženje doktorskih studija (EDAMBA) svake godine nagrađuje najbolje doktorske disertacije iz područja ekonomije i poslovne ekonomije. Na EDAMBA Thesis Competitionu 2012, u konkurenciji 67 sveučilišta iz 25 zemalja, doktorska disertacija Davora Filipovića pod nazivom „Modeliranje egzogenih i endogenih varijabli organizacije za uspješno preuzimanje poduzeća“ ocjenjena je kao vrijedno znanstveno djelo i uvrštena je u top 10 disertacija.

Stoga ni ne čudi da je veleposlanik bio oduševljen prijemom i stručnjacima željnim razmjene iskustva.