Udruga slijepih Zagreb u suradnji s Hrvatskim savezom slijepih obilježila 65. obljetnicu postojanja

18.10.2012.
Udruga slijepih Zagreb u suradnji s Hrvatskim savezom slijepih obilježila 65. obljetnicu postojanja

Udruga slijepih Zagreb u suradnji s Hrvatskim savezom slijepih u četvrtak je u kazalištu Vidri prigodnim umjetničkim programom obilježila 65. obljetnicu postojanja.
Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić zahvalio je udruzi koje već više od šest desetljeća s puno ljubavi i truda pomaže onima kojima je to najpotrebnije te je istaknuo kako svakodnevno moramo nastojati poboljšati životne uvjete slijepih i slabovidnih osoba da bi oni postali punopravni dio društva jednakih mogućnosti.
"Institucijama koje upravljaju Gradom ostaje obveza da omogućimo da Zagreb bude grad jednakih šansi za sve", poručio je predsjednik Skupštine.
Prisutne su također pozdravili gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić te predsjednik Udruge slijepih Zagreb Josip Hrvoj. Proslavi obljetnice prisustvovali su i zastupnici Gradske skupštine Grada Zagreba Vilina Šincek Pečanić, Ivana Mlinar- Horvat, Zvane Brumnić, Petar Kurečić, Srđan Subotić, Stjepan Horvat i Darinko Kosor.
Pridružili su se obilježavanju Tatjana Dalić, zamjenica ministra rada i mirovinskog sustava RH, Lidija Hrastić-Novak, pomoćnica pročelnika za zdravstvo u Gradskom uredu za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje, Marinka Bakula-Anđelić, pomoćnica pročelnika za osobe s invaliditetom u Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Marija Mustać, predstavnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Vesna Tokić predstavnica Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, Mira Pekeč Knežević, zamjenica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, gosti iz gradova Sv. Ivana Zeline, Ivanić Grada, Dugog Sela te predstavnici i predsjednici raznih udruga i centara: Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet, Centra za rehabilitaciju Silver, Centra za odgoj i obrazovanje Vinko Bek, Udruge invalida rad, Društva tjelesnih invalida. Cjelokupni program vodio je predsjednik Hrvatskoga saveza slijepih Vojin Perić dok su se na sceni kazališta Vidre izmjenjivali glazbenici - članovi Udruge slijepih Zagreb. Druženje se nastavilo u prostorijama Udruge gdje se igrao šah, pikado i belot.