Udruga "Hrvatska pomaže" i sirijska djeca

30.07.2019.
Udruga "Hrvatska pomaže" i sirijska djecaUdruga za podršku i poticanje zajedništva Hrvatska pomaže u suradnji sa Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb, a pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba, organizirala je boravak 29 djece uz pratnju 5 odraslih osoba iz Sirijske Arapske Republike. 

Djeca su bila obuhvaćena programom učenja hrvatskog jezika i drugih edukacijskih sadržaja s ciljem psihološkog osnaživanja. Naime, radi se o djeci bez roditelja smještenih u Domu u Damasku.

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba družio se sa sirijskom djecom na Bundeku.

"Hrvatska ima veliko srce. Srce građana Hrvatske zakucalo je kao jedno svaki put kad je trebalo nekome pomoći, a posebno djeci. Ponosan kao čovjek, građanin Zagreba i kao predsjednik Skupštine što su Gradska skupština Grada Zagreba i Grad Zagreb u suradnji s udrugom „Hrvatska pomaže“ omogućili da na ljetovanje u Hrvatsku dođu djeca koja su ostala bez roditelja u ratom pogođenoj Siriji. Svako dijete se veseli ljetovanju na moru, a mali Sirijci se vesele danima bez rata i strašnih prizora kojima su izloženi u svom odrastanju. Bezbrižni izraz lica tih zaigranih mališana najveća je nagrada svima koji su im omogućili barem na tren zaboraviti strahote rata", rekao je.

Na pomoći i suradnji predsjedniku se zahvalila predsjednica udruge Đurđa Adlešić, a gosti su mu poklonili ručno izvezeni stolnjak sa tradicionalnim motivima.