TRADICIONALNI SUSRET U POVODU MEĐUNARODNOG DANA OSOBA S INVALIDITETOM

11.12.2017.
TRADICIONALNI SUSRET U POVODU MEĐUNARODNOG DANA OSOBA S INVALIDITETOMU povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u Staroj gradskoj vijećnici u ponedjeljak 11. prosinca održan je tradicionalni susret predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba, gradonačelnika Grada Zagreba i predstavnika Udruga osoba s invaliditetom. 

Susretu su ove godine, uz dr. sc. Andriju Mikulića i Milana Bandića, nazočili i predsjednik Zajednice saveza osoba s invaliditetom Zorislav Bobuš, zamjenik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Darijo Jurišić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić s pomoćnicom Marinkom Bakula-Anđelić te voditeljica podružnice ZET-a Ljuba Žgela.

Susret je prilika za zajedničko promišljanje i iznalaženje rješenja za niz složenih problema vezanih uz uspješno uključivanje osoba s invaliditetom u društvo, a osobito u svijet rada.
- Ovo okupljanje pomaže nam da razvijemo komunikaciju i interakciju između nas na vlasti i osoba s invaliditetom kako bismo zajednički donijeli što bolje odluke za naše sugrađane koji se svakodnevno bore s određenim preprekama u životu, da bi se što lakše integrirali u društvo – kazao je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić.

Istaknuo je i kako se stečena prava osoba s invaliditetom neće dirati u idućoj godini te izrazio zadovoljstvo što je u proračunu za 2018. vidljivo povećanje sredstava za programe i projekte unaprjeđivanja kvalitete života osoba s invaliditetom.

- Želim vam još jedanput čestitati Međunarodni dan osoba s invaliditetom! Želim vam sretan Božić i novu godinu, s mnogo uspjeha i Božjeg blagoslova te da u idućoj, 2018. godini budemo svi zajedno još bolji i naš rad kvalitetniji, na dobrobit svih naših sugrađana! – zaključio je ovaj tradicionalni susret predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić.