SVETA LUCIJA U PREČKOM

13.12.2019.
SVETA LUCIJA U PREČKOMCentar za kulturu Trešnjevka i Vijeće mjesnog odbora Prečko organizirali su manifestaciju pod nazivom Sveta Lucija u Prečkom koja se održala u dvorani Društvenog doma. Cilj ove manifestacije je obogaćivanje kulturnog sadržaja tijekom Adventa i izvan centra grada. U povodu toga Vijeće mjesnog odbora Prečko i Centar za kulturu Trešnjevka priredili su adventski program uoči blagdana Svete Lucije. Proslava blagdana Svete Lucije u Prečkom oko prigodnog adventskog programa okuplja predstavnike predškolskoga i osnovnoškolskoga odgoja, učenike osnovnih škola i njihove obitelji, članove kvartovskih udruga i organizacija, župljane te predstavnike mjesne samouprave.U ovogodišnjem svečanom adventskom koncertu u povodu Svete Lucije sudjelovali su:

Antonela Doko, istaknuta vokalna solistica mlađe generacije i nositeljica prigodnog hita Božić
ponajbolji zagrebački vokalni ansambli: KUD-a Croatia i Zwizde, koji tradicijskim repertoarom podsjećaju na mjesto Svete Lucije u godišnjem ciklusu hrvatskih običaja
kvartovski dječji zborovi osnovnih škola Prečko i Nikola Tesla te župni zbor Mali Prečkanci koji podsjećaju na uži aspekt adventskih običaja: darivanje djece (jedna od darivateljica djece u Adventu je i Sveta Lucija)
vokalne skupine Laudate, Prečko 50+ i Zrele Trešnje

U programu je uživala i gradska zastupnica Ivana Mamić, izaslanica predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba prof.dr.sc. Drage Prgometa u pratnji Natalije Horvat, više savjetnice u Kabinetu predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba.