SVEČANOST U POVODU PRVOG DARIVANJA KRVI UČENIKA ZAGREBAČKIH SREDNJIH ŠKOLA

11.05.2018.
SVEČANOST U POVODU PRVOG DARIVANJA KRVI UČENIKA ZAGREBAČKIH SREDNJIH ŠKOLASvečanost u povodu prvog darivanja krvi učenika zagrebačkih srednjih škola održana je danas u dvorani A Stare gradske vijećnice, u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Zagreb kako bi se iskazalo poštovanje i zahvalnost svim zagrebačkim srednjoškolcima koji su u ovoj školskoj godini prvi put darovali krv.

- Malo zemalja u Europi može se pohvaliti ovolikim brojem srednjoškolaca koji daruju krv, kao što su to polaznici srednjih škola grada Zagreba. Ovi mladi ljudi zaslužuju naše posebno poštovanje jer svojom plemenitošću i dobrotom daju primjer i poticaj ostalim mladima u gradu Zagrebu i Republici Hrvatskoj da se priključe velikoj obitelji darivatelja krvi. Moju potporu, zahvalnost i divljenje te jednako tako potporu Gradske skupštine Grada Zagreba uvijek će imati na svom plemenitom putu– istaknuo je tom prigodom predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić.

Inače, ove godine Hrvatski Crveni križ obilježava tri važne obljetnice - 140 godina postojanja i djelovanja na području Hrvatske, 65. obljetnicu dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Crvenog križa i 25 godina otkako je HCK postao dio Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca. U tom su razdoblju spašene tisuće života bolesnih i unesrećenih zahvaljujući dobrovoljnim darivateljima krvi.
Posebno mjesto u velikoj obitelji darivatelja krvi pripada učenicima zagrebačkih srednjih škola koje se već više od 35 godina uključuju u akcije darivanja krvi te tako na najplemenitiji način dokazuju ljubav i brigu prema bolesnima i unesrećenima, ističu u Crvenom križu Grada Zagreba.