SVEČANO OBILJEŽENO 140 GODINA HUMANOSTI HRVATSKOGA CRVENOG KRIŽA

22.10.2018.
SVEČANO OBILJEŽENO 140 GODINA HUMANOSTI HRVATSKOGA CRVENOG KRIŽA

 

Svečanošću u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu u nedjelju 21. listopada Hrvatski Crveni križ obilježio je 140 godina rada. U nazočnosti državnog vrha i brojnih visokih uzvanika uručeno je 159 jubilarnih plaketa te 1593 zahvalnice onima koji godinama podržavaju humanitarni rad Hrvatskoga Crvenog križa.

Nakon prigodnoga uvodnog dijela programa održan je humanitarni koncert u sklopu projekta Hrvatske radiotelevizije i Hrvatskoga Crvenog križa „Uz nas niste sami – Za dostojanstven život“, a u prikupljanju sredstava za 140 starijih osoba lošeg zdravlja i teškoga imovinskog stanja u pozivnom je centru pomagao i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić:

- Najprije bih želio čestitati Hrvatskom Crvenom križu na 140. obljetnici postojanja. Svih tih godina istaknuli su se u rješavanju raznih humanitarnih pitanja, organiziranju zdravstvenih i socijalnih programa, brojni su volonteri pomagali nesebično u masovnim nesrećama i katastrofama i na tome im trebamo biti iznimno zahvalni.

Jedan od značajnijih humanitarnih projekata jest i ovaj večeras, „Uz nas niste sami“, a koji ove godine skreće pozornost na iznimno teške životne okolnosti u kojima žive brojne stare i nemoćne osobe.

U Hrvatskoj živi velik broj starije populacije, no nažalost pomalo smo zakazali u skrbi za naše stare i nemoćne, zato je ova humanitarna akcija večeras iznimno bitna te pozivam sve da se uključe tako da starijim osobama omogućimo pravo na dostojanstvenu starost – rekao je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić, pozvavši gledatelje da nazovu humanitarni broj telefona 060 90 01.

Kako su priopćili s HRT-a, zahvaljujući pozivima građana prikupljeno je 570 tisuća kuna, a akcija traje do 31. listopada 2018.