Svečana sjednica vijeća gradskih četvrti Donje i Gornje Dubrave u povodu Dana Dubrave

07.06.2018.
Svečana sjednica vijeća gradskih četvrti Donje i Gornje Dubrave u povodu Dana Dubrave


U maloj dvorani Kulturnog centra Dubrava održana je svečana sjednice Vijeća Gradske četvrti Donja Dubrava i Vijeća Gradske četvrti Gornja Dubrava.  Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić, zajedno s predsjednicima vijeća gradskih četvrti gospodinom Draženovićem i gospodinom Oniškom, te uz zamjenicu gradonačelnika Grada Zagreba gospođu Jelenu Pavičić Vukičević čestitao je svima Dane Dubrave uz prigodni govor:
 
"Zagrebačka Dubrava, Gornja i Donja Dubrava, jedan je od najstarijih zagrebačkih kvartova, meni najdražih, a usudio bih se reći i jedan od najljepših! Nekad je bila predgrađe Zagreba, njegov rubni dio, a danas je sastavni dio grada – modernoga, europskog Zagreba.

Naši sportaši: Sandra Perković, Josip Glasnović, Filip Hrgović dokaz su da se olimpijski prvaci rađaju u Dubravi – Dubrava ima više olimpijskih medalja od mnogih država. Uspjesi naših sportaša i glazbenika samo su znak da dobro radimo te da su i sportski klubovi, umjetnost i glazba sastavni dio priče o razvoju jednog kvarta. 

Nedavno sam čitao u jednim dnevnim novinama da je zagrebačka Dubrava jedan od najpoželjnijih kvartova za život u Gradu Zagrebu. I znam da je tako jer Dubrava ima toplinu, nudi sigurnost, u Dubravi se spava s otvorenim prozorima, a svojim zelenim površinama, vrtovima i igralištima zove na razne aktivnosti i definitivno je kvart po mjeri čovjeka.Želim da nastavimo svi zajedno tako i dalje, stvarati nove dimenzije Dubrave zajedno s našim vijećnicima i građanima koji će pokušati napraviti sve što mogu – od uređenja dječjih vrtića i škola, igrališta, javnih površina, domova za starije, do izgradnje prometnica, nogostupa, prilaza – sve ono što čini jednu zajednicu i gradsku četvrt idealnom za život."

Naglasio je da će kao predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba podržati, kao što je i do sada, svaki projekt i manifestaciju koja će pomoći razvoju i ugledu Dubrave jer je obveza podržati ono što je važno, a to je očuvanje hrvatske tradicije i kulturne baštine, a isto tako bit će i podrška mladim sportašima i sportskim klubovima.