SVEČANA DODJELA GODIŠNJIH LIKOVNIH NAGRADA HDLU-a ZA 2017.

19.12.2017.
SVEČANA DODJELA GODIŠNJIH LIKOVNIH NAGRADA HDLU-a ZA 2017.Svečana dodjela godišnjih likovnih nagrada Hrvatskog društva likovnih umjetnika za 2017. godinu održana je u utorak 19. prosinca u Staroj gradskoj vijećnici, pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba. Nagrade su dodijeljene u četiri kategorije – Nagrada za životno djelo čiji je dobitnik Miro Vuco, zatim Nagrada za najbolju izložbu koju je dobila Gordana Bakić, Nagrada mladom umjetniku, koja je pripala Damiru Soboti, a dodijeljeno je i Posebno priznanje za doprinos likovnoj umjetnosti Boži Biškupiću.

- Ova već tradicionalna dodjela nagrada svojevrsni je rezime najvećih dostignuća protekle godine u kategoriji umjetničkog stvaralaštva i posebno mi je zadovoljstvo što svojim pokroviteljstvom Gradska skupština odaje priznanje ne samo Društvu nego i vama umjetnicima, ali posebno vašem radu i trudu tijekom cijele godine.

Bez obzira na raznovrsnost djela, pristup u stvaranju i pogled na umjetnost, zajednički je nazivnik svih dobitnika nagrada vrhunska izvedba i ugled koji donose likovnoj umjetnosti, Hrvatskom društvu likovnih umjetnika, ali i Gradu Zagrebu i Hrvatskoj.

Svim laureatima želim čestitati na doprinosu umjetničkom stvaralaštvu te da i u svom daljnjem radu pronađu inspiraciju, da budu kreativni i jedinstveni te tako daju svoj poseban doprinos cijeloj hrvatskoj kulturnoj sceni i umjetničkom nasljeđu – rekao je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić.