SUSRET S UPRAVITELJEM SVETIŠTA MAJKE BOŽJE REMETSKE

14.11.2017.
SUSRET S UPRAVITELJEM SVETIŠTA MAJKE BOŽJE REMETSKEPredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić susreo se u utorak 14. studenog 2017. sa župnikom župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama ocem Antoniom Mariom Čirkom. Otac Čirko ujedno je upravitelj svetišta Majke Božje Remetske, glavnoga marijanskog svetišta grada Zagreba i nakon Marije Bistrice drugoga po važnosti svetišta u središnjoj Hrvatskoj.

Na sastanku je predsjedniku Gradske skupštine Grada Zagreba predstavio mnogobrojne aktivnosti župe, ali i planove i buduće projekte oko uređenja same crkve te njezina okoliša. Neki od njih su tzv. Gospin vrt, zatim postaje krunica te staza svetaca koja bi sadržavala sedam postaja s hrvatskim svecima. Za realizaciju ovoga posljednjeg projekta potrebna je zajednička suradnja na gradskoj razini pa je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić najavio zajednički sastanak na kojem će uz njega i župnika sudjelovati i gradonačelnik Milan Bandić, ali i predstavnici Zrinjevca, Zagrebačkih cesta, Vijeća gradske četvrti, resornoga gradskog ureda te Turističke zajednice Grada Zagreba. Želja je, naime, oca Čirka brendirati svetište u Remetama koje ima svoju dugu tradiciju i povijest te osmisliti i organizirati sadržaje koji bi bili zanimljivi i mnogobrojnim zagrebačkim turistima. 

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić pohvalio je brojne inicijative angažiranog župnika te najavio kako će, koliko je to u njegovoj moći, rado pomoći u njihovoj realizaciji.

- Zajednički interes Zagrepčanki i Zagrepčana mora biti ispred političkih opcija te smatram da oko važnih pitanja moramo nastojati naći zajednički jezik sa svim sudionicima – kazao je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, poručivši i kako će podržati imenovanje trga oca Vjenceslava Miheteca, pokojnog župnika u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama, a čije se ime nalazi u Fondu imena Grada Zagreba.