Stručna konferencija Maske i maskuliniteti - rad s mladićima na nenasilju, rodnoj ravnopravnosti i zdravlju

08.11.2012.
Stručna konferencija Maske i maskuliniteti - rad s mladićima na nenasilju, rodnoj ravnopravnosti i zdravlju

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić sudjelovao je danas u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta na stručnoj konferenciji Maske i maskuliniteti, koja se bavi pitanjima prevencije nasilja, promocije rodne ravnopravnosti i zdravih životnih stilova među mladićima u dobi od 14 do 19 godina.
Organizatori konferencije su organizacija mladih Status M u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje te uz potporu međunarodne organizacije Care International i Grada Zagreba.
Predsjednik Skupštine istaknuo je važnost održavanja ovakvih stručnih skupova koji stavljaju naglasak na to da samo na odgovornim pojedincima, nenasilju i toleranciji možemo graditi zdravo i uspješno društvo jednakih šansi.
„Borba protiv nasilja i njegova prevencija kreće od malih nogu, obitelji i škole i zato je uloga lokalne zajednice u prevenciji nasilja i promoviranju tolerancije iznimno važna“, poručio je D. Bernardić.
U uvodnom su dijelu konferencije govorili i pomoćnik ministra obrazovanja, znanosti i sporta Petar Skansi, pravobranitejica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, predstavnik Veleposlanstva Kraljevine Nizozemske te organizator konferencije Natko Gereš.