Savjetovanje o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o savjetima mladih

04.02.2013.
Savjetovanje o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o savjetima mladih

U srijedu, 6. veljače 2013. u Staroj gradskoj vijećnici, Zagreb, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5 s početkom u 11,00 sati u organizaciji Ministarstva socijalne politike i mladih i Grada Zagreba održat će se savjetovanje o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o savjetima mladih.

Na navedeno savjetovanje pozvani su predstavnici Zagrebačke županije, Bjelovarsko-bilogorske županije, Koprivničko-križevačke županije, Krapinsko-zagorske županije, Međimurske županije, Sisačko-moslavačke županije, Varaždinske županije, predstavnici gradova i općina s područja navedenih županija, članovi savjeta mladih navedenih jedinica lokalne i područne samouprave te predstavnici udruga mladih i za mlade koje djeluju na području navedenih jedinica lokalne i područne samouprave.

Svrha organizacije savjetovanja jest prikupljanje informacija o interesima javnosti, stavovima i prijedlozima vezano uz Nacrt prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o savjetima mladih, a u skladu s odredbama Kodeksa savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata.

Cilj savjetovanja je olakšati interakciju s građanima i predstavnicima zainteresirane javnosti u procesu donošenja Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o savjetima mladih te potaknuti aktivnije sudjelovanje mladih u javnom životu.

Ministarstvo socijalne politike i mladih će za potrebe održavanja javnog savjetovanja osigurati dostupnost potrebnih materijala putem Internet stranice www.mspm.hr, pod linkom „Novosti“.