SASTANAK USUSRET 10. OBLJETNICI HRVATSKE UDRUGE ZA BOLESTI ŠTITNJAČE

31.10.2017.
SASTANAK USUSRET 10. OBLJETNICI HRVATSKE UDRUGE ZA BOLESTI ŠTITNJAČE

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić, zajedno s pročelnikom Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslavom Jelečem i čelnicima Hrvatske udruge za bolesti štitnjače na čelu s predsjednicom Vericom Mešić, susreo se u utorak 31. listopada s predsjednikom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademikom Zvonkom Kusićem. Glavna tema sastanka bilo je obilježavanje 10. obljetnice Hrvatske udruge za bolesti štitnjače. Tim povodom u suradnji s Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti te Hrvatskim društvom za štitnjaču Hrvatskoga liječničkog zbora, Hrvatska udruga za bolesti štitnjače organizirat će 7. studenoga u palači HAZU-a znanstveni sastanak s temom Klinička obilježja hipotireoze. 

Akademik Zvonko Kusić, koji je ujedno predsjednik Hrvatskog društva za štitnjaču, podsjetio je na važnost djelovanja Hrvatske udruge za bolesti štitnjače, koja oboljele od bolesti štitnjače okuplja i veže uz medicinsku struku. Udruga educira postojeće i buduće pacijente te osigurava pomoć njima i njihovim obiteljima.

Predsjednik Gradske skupštine dr. sc. Andrija Mikulić najavio je daljnju potporu Gradske skupštine Grada Zagreba djelovanju Udruge. S obzirom na skoro donošenje proračuna Grada Zagreba za 2018., predložio je i institucionalno rješavanje financijskih problema ove, ali i svih drugih udruga koje se bave javnim zdravstvom te najavio sastanak s tom temom kako bi u budućnosti udruge imale osigurane financije.