SASTANAK S PREDSTAVNICAMA HRVATSKOG KATOLIČKOG LIJEČNIČKOG DRUŠTVA

01.03.2018.
SASTANAK S PREDSTAVNICAMA HRVATSKOG KATOLIČKOG LIJEČNIČKOG DRUŠTVAPredstavnice Hrvatskog katoličkog liječničkog društva, predsjednica prof. dr. sc. Ana Planinc Perajica i dopredsjednica dr. sc. Jadranka Sertić, sastale su se danas s predsjednikom Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrijom Mikulićem te mu uručile zahvalnicu za potporu u organizaciji proslave 25. godišnjice Društva.

Na sastanku su razgovarali o radu HKLD-a čija je temeljna misao i poslanje zalaganje za kulturu života - život od začeća do smrti. Razgovaralo se i o 25. međunarodnom kongresu „Svetost života i liječnička profesija od Humanae Vitae do Laudato Si“, čiji je Grad Zagreb domaćin od 30. svibnja do 2. lipnja 2018. Kongres se održava svake četiri godine, a ovo će biti prvi put da se održava u Hrvatskoj, u organizaciji Federacije međunarodnih katoličkih liječničkih udruga i HKLD-a.

Na manifestaciji se očekuje više od 500 sudionika, a održat će se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.